Načítám Akce

« All Akce

Workškopek: Zpracování bizona

Listopad 30 - Prosinec 1

Pro většinu z nás je bizon zvířetem magickým, zvířetem z něhož sálá neskutečná síla. Čím déle se v jeho blízkosti pohybujete, tím více chápete jeho důležitost pro původní obyvatele Ameriky jako majestátní zdroj obživy, kultury a rodinného bohatství.

To vše můžete pocítit na vlastní kůži a to nikoliv s nějakou náhražkou. K dispozici bude opravdový bizon.

Cílem workškopku je ukázat kolik práce takové zpracování bizona obnáší. Jaká výborná krmě z něj lze připravit a které části jsou vhodné na to či ono.

Předpokládá se zapálení, chuť se něco nového dovědět, předat své zkušenosti dál a hlavně dobrá nálada.

CENA WORKŠKOPKU byla stanovena na 900 Kč

v ceně je zahrnuta výslužka 1kg předního

                                                        1kg zadního

                                                         1l vývaru

a hlavně celo-víkendová konzumace vyhlášených lahůdek jako jsou:

  1. Lovecký steak z roštěnce
  2. Nadívané bizoní srdce
  3. Nadívaná vraní střeva
  4. Vařená bizoní žebra
  5. Polévka z bizoního bachoru

V případě zájmu bude možno si bizoní maso či potřebnou část k splnění svých výrobních snů (lopatky, kopyta, nohy, osrdečník, šourek atd.) přikoupit.

Sebou je vhodné mít věci na spaní (spí se v týpích, ženy a choulostiví mohou přespat ve srubu) věci na převlečení, osobní nádobí, láhev na vývar a něco k zakousnutí k masu. Celý workškopek proběhne na domažlicku. Přesné instrukce obdržíte až po nahlášení. Počet míst je omezen, členové Indian Corralu mají přednost.

Nahlásit se je nutné nejpozději do 21. listopadu 2019.

Kontaktní osoby:

Bohuslav Švára – Aki                                             tel. 723075604

Roman Konečný – Makhumidy                         tel. 724203826

Podrobnosti

Zahájení:
Listopad 30
Ukončení:
Prosinec 1
Rubrika Akce:

Místo konání

Vosí louka u Domažlic